maandag 2 januari 2017

Op Dieet?

Wanneer je in 2017 wilt gaan afvallen, neem de C9 kuur in overweging.
Het is een methode die je leert om verantwoord met voedingsmiddelen om te gaan.

Het duurt 9 daagjes, je valt er van af, en je wordt heel wat wijzer!


Soms wil je heel erg snel afvallen. Een crash dieet lijkt dan een geweldige oplossing.

Maar bezint eer ge begint!

Van Locomoturius en zijn diëtiste, mocht ik onderstaand plaatje en tekst gebruiken:


BRENG JOUW LICHAAM NIET IN STAAT VAN ONDERVOEDING

Snel overtollig gewicht verliezen d.m.v. een crashdieet is gedoemd te mislukken en leidt zelfs tot gewichtstoename. Een Brits onderzoek onder 2000 mensen heeft dat zelf uitgewezen. Bij het koolhydraatarm Atkinsdieet bijvoorbeeld, kregen sommige mensen ook nog nierproblemen.

Door niet of zo weinig mogelijk te eten, wordt gedacht extra gewicht te kunnen verliezen. En zo snel mogelijk. Dit kan leiden tot anorexia en het in het gevaar brengen van de gezondheid. Het lichaam zal noodzakelijke voedingsstoffen tekort komen.

Bij een crashdieet schakelt het lichaam over op een trage verbranding en gebruikt het de spiermassa in tijden van energieschaarste. Dus het lichaam wordt gevoed met jouw eigen spieren. Spierafbraak dus. Daarnaast wordt het lichaamsvet opgeslagen om later gebruikt te worden. Het lichaam vertraagt dus de stofwisseling om de energie te behouden die nodig is om te overleven. Jezelf uithongeren zal dan ook niet werken om vet te verbranden. Sterker nog, het werkt averechts.

Een crash dieet gaan volgen zal je dus niet helpen, jouw lichaamsvet af te bouwen. Het trieste is het feit dat je alleen waardevolle spieren zal verliezen.

Wat werkt dan wel? Wat dacht je van een gezond eetpatroon in combinatie met kracht- en cardiotraining?

Samen met collega Jenny (diëtiste), helpen we je graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten